yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu gibi olabilir.

Bunun önlemini bile montaj esnasında yangın firması, kullanım sırasında ise binadan sorumlu kişiler almalıdır.

Zihinsel özürlü, tutuklu veya ıslah edilenlerin barındığı, salahiyettar mensubu daima yer başında olan ve yangın veya başka ivedi durumlarda kullanıcıları nakledecek ehliyetli imkânları mevcut yerlerde kilit kullanılmasına mezuniyet verilir.

Bu kapılar bel kemiği olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan yapmak üzere dü gruba ayrılır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda binadan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve in yaşamını baş saha, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar evgin gidiş anında kapının olanaklı olan en azca ahit kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Özellikle duygulu ve kalburüstü materyallerin olduğu odaların baplarının pekâlâ yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlamlar.

Binalarda mukannen standartlarda ülke alması müstelzim yangın bapları aynı yangın kapısı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan edepli malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip bapda bir standart olmadığı karınin sac kalınlığı 1.0 mm yahut elan yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını başka ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara çıkarmak mümkündür. Ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

Montaj: Yangın bapsı, güzel şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page